Clawddcoch Royal Celebration

Clawddcoch Royal Celebration

Clawddcoch Royal Celebration (GBR) – Sectie B
(Bronheulog Georgio x Wrayton Prince)
Geboren: 18-03-2011
Stokmaat: 1.42m
Fokker: Mrs. D.M. Jones, Powys, GBR

Al enkele jaren spelen wij met het idee om een grote sectie B merrie te zoeken om hier rijpony’s mee te gaan fokken. Om op deze manier een scheut vers bloed in de NWR fokkerij te krijgen.
Voor zo’n grote sectie B kom je al snel bij bepaalde lijnen in het Verenigd Koninkrijk uit. Hier dan ook vanaf afstand wel eens pony’s bekeken en overwegen, maar nog niet overtuigd geraakt.
Eind mei 2020 kwam dan toch de tip, van een mooie grote import merrie, die al in Duitsland stond. Alsnog drie uur bij ons vandaan, maar toch een stuk dichterbij. Zo zijn we op 1 juni deze drachtige merrie gaan bekijken. En dat was een match!
Groot, langgelijnd, hoogbenig en ze kan voor een B ook erg goed bewegen. En alsof het nog niet mooi genoeg was, komt daar nog eens een prachtig zwart velletje bij kijken. Vrij snel waren we er uit. Clawddcoch Royal Celebration, oftewel Queenie, zou een echte toevoeging zijn aan onze fokkerij!

Natuurlijk konden we de merrie met nog drie weken te gaan niet gelijk meenemen, maar mochten we thuis gaan afwachten. Op 26 juni beviel ze dan eindelijk van een mooie hengstveulen van de Duitse hengst Frankenhöh’s Bentley en acht dagen later hebben we het stel opgehaald, zodat ze op de terugweg nog geïnsemineerd kon worden. Zo hopen we in 2021 dus ons eerste B x NWR veulentje te kunnen verwelkomen.

Queenie is een dochter van de overleden hengst Bronheulog Georgio (v. Barkway Malabou). Op de succesvolle Bronheulog stud, waar prachtige rijtypische pony’s vandaan komen, wordt op dit moment nog gefokt met Georgio’s volle zus Bronheulog Gemma.
De moeder is Saltre Royal Flair, een zeer sterk gebouwde merrie die tot op heden nog op de Clawdd Coch verblijft. Zij is een dochter van Wrayton Prince en de merrie Guntwaithe Elegant (v. Brockwell Victor).

Nakomelingen:
2020: Frankenhöh’s Phoenix (v. Frankenhöh’s Bentley)
2021: Rooskamps Classic King HH (v. Westerhuis Mercury)
2023: Rooskamps Corazón HH (v. Reitland’s Bon Coeur B)

Queenie is gezamenlijk in eigendom met stichting stal Hunzeheerd / Karina Zijnge.