Reservekampioenschap voor Morena en door naar de CK

Reservekampioenschap voor Morena en door naar de CK

Afgelopen weekend was de regionale keuring in Hellendoorn. Daar mee naartoe hadden we de 4-jarige stermerrie Rooskamps Morena (v. Spoorzicht’s Red Flyer), samen met haar eerste veulen Rooskamps Mon Coeur (v. Reitland’s Bon Coeur B).

Vorig jaar werd Morena in een grote groep ster in Tolbert, met een mooie derde plaats daarin. Dit jaar nog even in het midden gelaten of we heen gingen, in afwachting hoe ze het met haar eerste veulen zou doen. We hebben haar niet getraind, maar ze zag er zo mooi uit dat we haar toch opgegeven hebben. En met resultaat, want ze behaalde een 1A premie met een doorverwijzing naar de CK!
Gevolgd door het volwassenkampioenschap, waar ze volgens het reservekampioenschap pakte naast de kroonmerrie, die later nog sectiekampioen en zelfs reserve dagkampioen werd.

Nadat er twee jaar geen Centrale Keuring is geweest in verband met alle Covid-maatregelen, heel leuk om dit jaar weer heen te mogen met een pony. Daar hopen we dan een gooi te kunnen doen naar het keurpredicaat!

Omdat ze qua conditie en kracht nog wel wat mag winnen, hebben we haar op de terugweg direct bij Karina op stal gebracht, om daar de komende zes weken toch nog wat getraind te kunnen worden.
Mon Coeur hadden we niet opgegeven omdat de focus echt op Morena lag, wel heeft hij met het wassen, mee op de trailer en zo’n hele dag weer ontzettend veel geleerd.

Comments are closed.