Met een derde hengstveulen zijn wij compleet!

Met een derde hengstveulen zijn wij compleet!

Wat hadden we graag nog een merrieveulen gekregen dit jaar, maar het is haast onmogelijk om níet blij te zijn met deze jongste spruit!
Zwart, rassig, groot en laat ook al leuke pasjes zien. Met zijn moeder nog geen jaar in ons eigendom, samen met stal Hunzeheerd, kon het eigenlijk niet mooier.
8 juni is hij geboren en hij zal de naam Rooskamps Classic King HH gaan krijgen, een majestueuze naam die hem absoluut past.

31 mei 2020 reden we ca. drie uur Duitsland in om te gaan kijken bij een grote, zwarte, toen nog hoogdrachtige sectie B merrie. Een droom die ik al zeker tien jaar had, na veel grotere sectie B’s te hebben gezien tijdens mijn eerste reis in Wales.
Deze uit Wales geïmporteerde merrie, was groter dan we hadden gehoopt, liet ondanks haar buik nog sterke beweging zien en voldeed eigenlijk helemaal aan onze wensen. Ze moest alleen nog veulenen, maar al snel waren we er uit, Clawddcoch Royal Celebration, oftewel Queenie, zou daarna naar Nederland komen.
Ze beviel vorig jaar eind juni en met acht dagen oud gingen we het stel ophalen, reden we op de terugweg langs Henk Ebbers in de kop van Limburg en daar werd ze op de trailer geïnsemineerd. Dit bleek ook in één keer raak en voor het vaderschap van King tekent de verrichtingskampioen Westerhuis Mercury.

We hopen uit Queenie mooie D pony’s te kunnen fokken, en daarmee een scheut vers bloed te kunnen brengen in Nederland. En deze eerste poging lijkt alvast goed gelukt!

Comments are closed.