Lies maakt doorstart in de dressuursport

Lies maakt doorstart in de dressuursport

Afgelopen jaar hebben we onze stermerrie Campsterhoven’s Marlies (v. Heitrak’s Marvin) helaas niet drachtig gekregen. Daarom is in februari dit jaar de 17-jarige Nynke weer met haar gaan rijden onder het zadel.

Dit ging zo goed dat ze in mei hun startpas aan hebben gevraagd . Door de coronamaatregelen waren er geen wedstrijden, maar wel kon er thuis gefilmd worden en vrij snel mochten we ook op “meetmoment”. Eigenlijk de proeven op de wedstrijdlocatie rijden, maar dan zonder dat er tegen elkaar gereden werd en je moest blijven wachten op de prijsuitreiking.

Inmiddels staat de teller op B+5 voor Nynke en Lies en verwachten we nog één online proef terug. Tussen de gereden proeven zaten al mooie scores van 192,5 punten (64,17%) en 189,5 punten (63,17%) .
En vanaf 1 juli mag het weer echt wedstrijd heten en gaan we komend weekend dus weer op pad naar Gieterveen, voor hopelijk weer mooie resultaten.

Toch wel erg trots hoe deze haast doorgewinterde fokmerrie dit allemaal weer oppakt, zeven jaar nadat ze als jonge pony nog actief was in de dressuursport.
Dit jaar is ze gelukkig wel drachtig geworden, maar gaan we kijken hoe lang we door kunnen rijden zonder dat ze daar last van krijgt bij het rijden. En hoe ver we kunnen komen natuurlijk!

Comments are closed.