Drie eerste premies en twee keer ster in Tolbert

Drie eerste premies en twee keer ster in Tolbert

Wat hadden we ons nu weer op de hals gehaald; twee pony’s mee naar Tolbert was al de bedoeling, maar drie weken van te voren besloten om ook nog een derde pony mee te nemen. Omdat deze dagen niet al spannend en druk genoeg zijn…
Maar wat een mooie dag was het en het liep allemaal toch aardig gesmeerd. Afgelopen weekend, was het zo ver. De sectie B was eerst, dus we hoefden niet eens heel vroeg en nog aardig uitgerust gingen we met twee trailers op pad.

Als eerste mocht Rooskamps Raisa de baan in bij de WPBR. Met haar 1.35m is ze overgeschreven van de sectie NWR naar de sectie WPBR.
Niet het hoogtepunt van de dag, want zij kreeg enkel een eerste premie en niet het sterpredicaat, waar we stiekem een beetje op hoopten. Toch liet onze kleine over-achiever zich super zien en blijven we verzot op die knappe pony.

Daarna hadden we een korte pauze, want de stamboekopname hadden we daarvoor al gedaan en de pony’s stonden lekker op stal. Maar vervolgens moesten de volgende twee wel bijna tegelijk klaargemaakt om naar de ring te gaan.
Als tweede naar de baan mocht Jacky (Leuns Veld’s Winston x Hagelkruis Valentijn). Deze merrie is van Karina Zijnge van stal Hunzeheerd, waar ik Queenie samen mee heb en een aantal pony’s in pension/training staan. Zij is zelf vooral thuis in de sport, zo is Jacky dit voorjaar Z1 gestart en heeft ze daarmee ook al het sportpredicaat, maar natuurlijk wou ik wel helpen om ook haar merrie er zo goed mogelijk voor te krijgen.
En dat stond ze dan ook. Jacky mocht als eerste de baan in in haar rubriek van 8 jaar en oudere merrie’s zonder veulen en bleef op kop. Bij het uitreiken was dit niet alleen een eerste premie, maar werd ze ook ster. Van veulenboek merrie is zij in een paar maanden dus naar een ster sportmerrie gegaan.

Weinig tijd om na te genieten, want er moesten nog twee pony’s en het volwassenkampioenschap en daarna zou mijn kleine grote baby Rooskamps Morena er bij de driejaren in moeten.
Ik dus terug naar de stallen, waar ze gelukkig eigenlijk al helemaal klaar stond dankzij een topteam dat we mee hadden. En Karina die achterbleef met Jacky voor het volwassenkampioenschap. Daarvoor stonden ze net opgesteld toen ik terug kwam en kon ik ook nog zien hoe Jacky gekozen werd als reserve volwassenkampioen!

En ten slotte dus de beurt aan Morena, die ook vanaf veulen af aan al heel bijzonder is. Zij liep nog bij de fam. Dijkstra in Sauwerd, waar ze de afgelopen 2,5 jaar gestaan heeft, maar voor de keuring hebben Karina en ik haar naar Groningen gehaald. Door omstandigheden iets te weinig voorbereiding, maar toch pakt ze alles super op.
Eigenlijk was ze vrijdag na het wassen en vlechten al best wel moe, maar desondanks gooide ze er tegenaan wat ze nog over had.
Het was een grote groep van tien driejarigen waarin maar liefst zeven merrie’s ster werden. Hierin stond Morena heel mooi op een derde plaats opgesteld kreeg zij dus ook het sterpredicaat!

Ondanks het regenachtige weer, waarvan wij gelukkig bijna alle buitjes gemist hebben met de pony’s, kijken we terug op een leuke dag! Ondanks de hoeveelheid pony’s met verrassend weinig stress en goede resultaten.

Natuurlijk heel blij met Karina, die ook alweer voor het derde jaar met mij mee was naar de keuring, en ook de hulp van Shanna, Nathalie en Lisa die de hele dag mee waren. En Chantal en Kimberley die met hun keuringsexpertise bijsprongen met zowel Jacky als Morena klaar maken.
Zonder al deze mensen was het nooit gelukt om ze zo piekfijn voor te kunnen stellen.

Comments are closed.