Mooie successen op de 19th International Welsh Pony & Cob show

Mooie successen op de 19th International Welsh Pony & Cob show

Op 12 augustus vond de 19th International Welsh Pony & Cob show plaats in Ermelo. Het was alweer acht jaar geleden dat deze ook in Nederland plaatsvond en toen was ik aanwezig als fotograaf en redactielid voor het Welsh Magazine. Een prachtige dag die ik dit jaar ook zeker niet wou missen, maar nu met pony’s mee wou maken. En hoe!

De keuze viel op Campsterhoven’s Marlies met haar chique veulen van Bijsterhof’s Diamond Dancer, Rooskamps Mr. Darcy. Bij het NWPCS heeft Lies haar sterpredikaat in 2015 behaald. Eigenlijk wou ik het dit jaar combineren met het klaarmaken voor de keuring om te proberen voor voorlopig keur te gaan. Helaas kampte zij aan het begin van het seizoen met een blessure, waardoor we de training stil hebben moeten zetten en daar niet voor ingeschreven hebben. Gelukkig liep ze begin augustus weer helemaal goed en zag ze er ondanks geen training ook goed uit. Zo kwam ik tot de beslissing om haar samen met Mr. Darcy toch mee te nemen naar Ermelo.

_MG_3736
In de ochtend was eerst Mr. Darcy aan de beurt. Met een _MG_3755eerste plaats in de rubriek hengstveulens haalde hij ook direct het veulenkampioenschap van de part breds binnen. Helaas waren er geen merrieveulens aanwezig. Wel was de jury helemaal gek van hem en noemden ze hem ‘a superb foal’!

_MG_3848
Na een paar rubrieken mocht ook Lies de ring in. Zij behaalde de eerste plek bij de Brood mares 8 years and over. Daarna moesten we even wachten tot de hengstenrubrieken geweest waren, voor het volwassenkampioenschap begon. Van alle kleine rubriekjes, liep er toen toch een aardige groep pony’s rond. Boven al mijn verwachtingen werd Lies naar voren geroepen als Adult Welsh Part Bred Champion, met naast ons als Reserve Champion de goedgekeurde hengst David van den Hout (v. FS Champion de Luxe). Van de jury kregen we nog het compliment dat Lies zeer goed klaargemaakt was. Die konden we ook nog eens in onze zak steken.IMG-20170812-WA0012

Nadat de ringen al om 8 uur begonnen, was de sectie Part Bred om 10.30u ook klaar. Gelukkig hadden we een stal en konden Lies en Mr. Darcy daar even lekker bijtanken. Pas rond 16.00u ’s middags ging het namelijk weer verder met de kampioenschappen. En het hield niet op.
_MG_4553IMG-20170812-WA0019
In het sectiekampioenschap kwamen de jeugd- en volwassenkampioenen samen. Naast Lies en David van den Hout, betekende dat 3-jarige Orchard Jus (v. Vlagberg’s Carway) als jeugdkampioen en de tevens 3-jarige Steerwolde’s Chloë (v. Leuns Veld’s Winston) als reserve jeugdkampioen.
En ook hier mocht Lies naar voren treden, dit keer als Supreme Welsh Part Bred Champion! De jury liet vervolgens nog doorschemeren dat als de veulenkampioen mee had gestreden, ze voor Mr. Darcy gekozen hadden!

foto: Danielle Hooiveld
foto: Danielle Hooiveld

Hierna volgden nog alle overall kampioenschappen. Hoe gaaf om dan met je merrie en je fokproduct tussen alle kampioenen per sectie te lopen. Totaal onverwachts werd Mr. Darcy daarbij Reserve Overall Foal Champion naast het uit Duitsland afkomstige sectie C merrieveulen FMS Golden C Betty (v. Dycott The Boss) als kampioen. Bij de volwassenen en sectiekampioenen waren ze toch wel een beetje een maatje te groot voor Lies. Met praktisch allemaal hengstengeweld en maar één andere Nederlandse sectiekampioen, namelijk de prachtige Royal Welsh winnaar Stougjeshoeve’s Escudo (v. Breeton Dai). Kippenvel om daar tussen te mogen lopen.
Uiteindelijk ging het Overall Supreme Championship naar de sectie D hengst Llanarth Fiery Jack (v. Menai Sparkling Magic) overgekomen uit Wales en Reserve werd de in Duitsland gefokte jaarling Cob hengst Aleanto Gambler (v. HS Lord Thomas).

Onze kampioenen!
Onze kampioenen!

Comments are closed.