Starwin’s Roos 1A premie in Tolbert

Starwin’s Roos 1A premie in Tolbert

Afgelopen zaterdag zijn we met Starwin’s Roos (v. De Goede Ree Now Or Never) en haar veulen Rooskamps Raisa (v. Nia Domo’s Bolero) afgereisd naar de regionale keuring in Tolbert. Hier ging Roos voor stamboekopname.
Ze is daar opgenomen met een mooie 1A premie. De jury vond haar een mooie merrie met veel bot en ras. Ze hadden exterieurmatig weinig op haar aan te merken. Helaas liet ze niet genoeg zien in beweging om doorverwezen te mogen worden naar Kootwijk en daar op te mogen voor het ster predikaat. Iets waar we de jury niet meer dan gelijk in konden geven, Roos liep braaf mee, maar zette geen stap extra.
Gezien haar zachte en rustige karakter hadden we er ook al voor gekozen om niet eerst met Raisa de baan in te gaan en is zij dus niet voorgesteld. Dat bleek geen onterechte beslissing te zijn, maar helaas was het nog niet genoeg om Roos goed wakker te krijgen in de ring.
Toch kunnen we niet meer dan trots zijn op deze prestatie. Dit najaar hopen we Roos onder het zadel te beleren, waarbij ze zich hopelijk ook van haar beste kant gaat laten zien en daarna kijken we eerst weer uit naar haar tweede veulen volgend voorjaar!

Er volgt snel een fotoalbum met meer foto’s van de keuring.

12077589-fotoVivian
Rooskamps Raisa (foto Vivian Hesen)

 

 

Comments are closed.