1B premie voor Roos op stamboekkeuring

1B premie voor Roos op stamboekkeuring

Gisteren zijn we met Starwin’s Roos naar de stamboekkeuring in Putten geweest. Na de successen op de WPCV show in Nunspeet is Roos de afgelopen twee weken op stal blijven staan bij Emma van de Burg die haar nog super voorbereid heeft op de keuring. Ze zag er werkelijk top uit!
Roos kwam op de tweede plek te staan met een eerste premie en kreeg lovende woorden over haar exterieur van de jury. De draf was voldoende ruim, maar moest meer gedragen getoond worden om door te mogen naar de centrale keuring. Iets waar we ons wel in konden vinden, want Roos zou Roos niet zijn als ze weinig onder de indruk was van alles om haar heen. Hoe veel haver en krachtvoer haar ook gevoerd wordt.
Erg jammer, want we waren graag nog een keer met haar naar de centrale keuring -dit jaar ook in Putten- afgereisd om een gooi te doen naar het ster predikaat. Toch lieten we het daar niet bij zitten, als tweede geplaatste pony mocht ze ook mee doen aan het volwassenkampioenschap. Het kopnummer van Roos haar rubriek was slecht één van de twee merrie’s die aan waren gewezen en van langs de baan kregen we een hoop positieve reacties, dus dat gaf ons moed om nog even alles op alles te zetten.

En hoe… pas op het laatste moment richting de baan en Roos even achter de broek aan gezeten. Met een noodvaart mocht ze gelijk de ring in en nu liet trok ze zich er even niets van aan dat het 27 graden was.
De strijd met twee CK pony’s in de baan was natuurlijk al een beetje beslist, maar super trots zijn we op Roos dat ze het tóch nog even gedaan heeft in de ring en heeft laten zien dat ze het wel kan. Want zo’n koele kikker zijn als zij valt natuurlijk niet mee.
_MG_9672 _MG_9673
Voor nu blijft Roos nog even door het leven gaan als stamboekmerrie, maar onderweg naar huis hebben we haar weer afgeleverd in Ontswedde. Daar zal ze haar training onder het zadel hervatten met Agren en binnenkort is het tijd voor hun tweede dressuurwedstrijd samen.
Samen doen ze het heel goed en het volgende doel wordt het behalen van het sport predikaat!

Comments are closed.