Mooie dag in Tolbert

Mooie dag in Tolbert

Afgelopen weekend was het weer een keuringsweekend voor ons. Dit keer stond de regionale keuring in Tolbert op het programma.
Na een aantal hele warme dagen vond stermerrie Campsterhoven’s Marlies het wel weer lekker fris, tijd om daar eens flink gebruik van te maken. Helaas liet ze door wat springerig gedrag niet genoeg zien om een uitnodiging voor de CK te behalen voor het keurschap, ondanks dat de jury het exterieurmatig een erg mooie merrie vond. Dit bleef dus bij een 1B premie.

IMG_9085 L
Campsterhoven’s Marlies (v. Heitrak’s Marvin) foto: Norine Habekothé

16230270-eea2c1b787bc0f1a1126
Starwin’s Floris (v. Heitrak’s Marvin) foto: Vivian Hesen

Daarnaast hadden we de fam. Kruyt gevraagd om met de ruin Starwin’s Floris te komen. Net als Lies een nakomeling van Heitrak’s Marvin, maar uit dezelfde moeder als Starwin’s Roos. Deze ruin heeft al het sportpredikaat en liet in de rubriek bestgaande rijpony ook zien waarom. Hier verdiende hij de uitnodiging voor de CK.
Later op de dag kwam Floris ook nog aan de hand in de baan. Hij kreeg een eerste premie en werd daarmee ook uitgeroepen tot Beste Ruin van de sectie NWR. Deze eerste premie waren de laatste punten die, de helaas al overleden, fokmerrie Starwin’s Jolijn (v. Bjirmen’s Wytse) nodig had voor het preferentschap! Dit als eerbetoon aan de fokkerij van de fam. Hilbrands waar ik ook mijn knappe Roos aan te danken heb!

Starwin’s Floris onder het zadel van Yoostje Kruyt, uitgenodigd voor de CK

v.l.n.r. Christine Kruyt, Jorinde Pullen (vorige amazone Floris), Aniek Rolf, Starwin’s Floris, Yoostje Kruyt (huidige amazone Floris) en Annie & Jan Roelof Hilbrands
Comments are closed.